Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- به دنبال موافقت شورای پول و اعتبار، سقف تسهیلات خرید مسکن برای زوجین به ۲۴۰ میلیون رسید، که بازپرداخت آن به طور تقریبی ماهیانه ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان است.

 وام مسکن به عنوان یکی از مهم‌ترین ابزار برای اقشار متوسط و رو به پایین جامعه به شمار می‌رود که خود نقش بسیار مؤثری بر بالابردن قدرت خرید متقاضیان برای خرید مسکن دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
متقاضیان وام مسکن در ابتدا برای دریافت تسهیلات باید ۴۰ میلیون تومان در یکی از شعبه‌های بانک مسکن به مدت یک سال سپرده گذاری کنند، اگر هر یک از زوجین مایل به دریافت تسهیلات خرید مسکن هستند باید زن و شوهر هر کدام ۴۰ میلیون تومان سپرده گذاری کنند.

بعد با فرا رسیدن نوبت دریافت وامشان افراد به بانک مذکور مراجعه کرده و به هر کدام ۸۰ میلیون تومان تسهیلات با ۲۰ میلیون جعاله تعلق می‌گیرد که در مجموع یک زن و شوهر به مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات دریافت خواهند کرد.

دریافت این وام منوط به شرایطی از جمله ارائه یک یا دو ضامن برای هر فرد است که حقوق ضامن باید دو برابر اقساط تسهیلات در هر ماه باشد. به طور مثال اگر ضامنی حقوق دریافتی اش بیش از ۵ میلیون تومان باشد دیگر نیاز به ضامن دوم نیست. شرط بعدی داشتن فیش کسر از حقوق از طرف ضامن است.  

بعد از ارائه تمامی مدارک‌ها از سوی ضامن و فرد متقاضی و بررسی این مدارک توسط بانک مسکن، ۱۵ روز بعد وام به متقاضی پرداخت می‌شود.
آخرین جزئیات از نحوه و میزان وام مسکن در سال ۹۸

در ۴ دی امسال با تصویب شورای پول و اعتبار از محل اوراق حق تقدم سقف تسهیلات انفرادی مسکن در تهران ۱۰۰ میلیون تومان و برای زوجین ۲۰۰ میلیون تومان تعیین شد.
همچنین سقف تسهیلات جعاله (تعمیر) از محل منابع داخلی بانک‌ها توسط بانک مسکن و بانک‌های تجاری (شامل تسهیلات از محل اوراق گواهی حق تقدم و بدون سپرده) به ۴۰ میلیون تومان افزایش یافت؛ بنابراین در مجموع متقاضیان خرید مسکن می‌توانند ۲۴۰ میلیون تومان تسهیلات را از بانک دریافت کنند.
میزان سود وام ۲۰۰ میلیون تومانی خرید مسکن در روش پرداخت ساده ۱۲ساله، حدود ۲۸۹ میلیون تومان است. اقساط ماهانه این وام حدود ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان است که با احتساب اقساط ماهانه وام تعمیر (یک میلیون و ۱۵ هزار تومان برای دوره ۵ساله) به حدود ۴.۴ میلیون می‌رسد.سود وام تعمیر نیز حدود ۲۱ میلیون تومان در روش ساده است.
در روش پلکانی بازپرداخت وام، متقاضیان تا سال دوازدهم حدود ۳۲۰ میلیون تومان پرداخت خواهند کرد. در سال اول مبلغ قسط ماهانه سه میلیون و ۵۰ هزار تومان، سال دوم ۳ میلیون و ۱۴۰ هزار تومان، سال سوم، ۳میلیون و ۲۳۵ هزار تومان، سال چهارم سه میلیون و ۳۳۲ هزار تومان، سال پنجم ۳ میلیون و ۴۳۲ هزار تومان، سال ششم ۳میلیون و ۵۳۵هزار تومان، سال هفتم ۳ میلیون و ۶۴۱ هزار تومان، سال هشتم ۳ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان، سال نهم ۳میلیون و ۸۶۲هزار تومان، سال دهم ۳ میلیون و ۹۸۷هزار تومان، سال یازدهم ۴ میلیون و ۹۸هزار تومان و قسط ماهانه سال دوازدهم ۴ میلیون و ۲۲۱هزار تومان است.
کل پرداختی متقاضی در ماه دوازدهم سال دوازدهم، بابت وام ۲۰۰ میلیون تومانی به‌روش پلکانی حدود ۵۲ میلیون تومان است. میزان اقساط ماهانه وام تعمیر نیز در سال اول ۹۶۶ هزار تومان و در ماه ۶۰ (سال پنجم) یک میلیون و ۸۷ هزار تومان است. سود این وام ۲۱۰ میلیون و ۵۰۰هزار تومان است و در مجموع بیش از ۳۴۰ میلیون تومان سود خواهد بود.
مجرد‌های ساکن تهران هم می‌توانند تا ۱۴۰ میلیون تومان تسهیلات دریافت کنند که شامل ۱۰۰ میلیون تومان تسهیلات خرید مسکن و ۴۰ میلیون تومان جعاله است؛ بنابراین متقاضیان مجرد در شهر تهران برای ۱۰۰ میلیون تومان تسهیلات باید ۲۰۰ برگه تسهیلات مسکن خریداری کنند که هزینه این تعداد اوراق با «تسه» ۴۶ هزار تومانی، ۹ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان می‌شود که با در نظر گرفتن ۴۰ میلیون تومان وام جعاله که برای آن باید ۸۰ ورق به مبلغ سه میلیون و ۶۸۰ هزار تومان خریداری کنند، ۱۲ میلیون و ۸۸۰ هزار تومان است.
در ایران طبق قانون تمامی بانک‌ها مجوز پرداخت وام‌های مسکن را دارند، اما به علت نداشتن اعتبار تقریبا هیچ بانکی غیر از بانک مسکن، که مسئول اصلی پرداخت وام‌های مسکن است، چنین وامی را پرداخت نمی‌کند.

باشگاه خبرنگاران جوان برچسب ها: شورای پول و اعتبار ، وام مسکن ، تسهیلات بانکی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: شورای پول و اعتبار وام مسکن تسهیلات بانکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۸۰۷۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا بانک مسکن قرارداد با صندوق توسعه ملی را امضا نکرد؟

با توجه به پیگیری‌های انجام شده در خصوص توافق ارائه تسهیلات ۲ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی در حوزه مسکن که مقرر بود با واسطه بانک مسکن انجام شود، این بانک همچنان اقدامی در جهت اجرا انجام نداده است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، حدود چهار ماه قبل توافق‌نامه‌ای بین بانک مسکن و صندوق توسعه ملی به امضا رسید که براساس آن امکان تخصیص تسهیلات ارزی تا سقف دو میلیارد دلار برای پروژه‌های تامین مالی حوزه مسکن فراهم شد.

با وجود اینکه مدت‌ها از امضای این قرارداد می‌گذرد، خبری از اجرای آن و تعریف پروژه‌ها برای تخصیص تسهیلات ارزی نیست. پیگیری‌ها از صندوق توسعه ملی نشان می‌دهد که این صندوق قرارداد مربوط را از سمت خود امضا و برای بانک مسکن ارسال کرده است. با این وجود همچنان اقدامی از سوی این بانک انجام نشده است.

قرارداد بانک مسکن و صندوق توسعه ملی روی کاغذ ماند

بر همین اساس نیز هنوز خبری از اقدام در راستای تحقق ارائه تسهیلات ارزی خبری نیست. برخی کارشناسان علت این تعلل بانک مسکن را ناآشنایی این بانک با حوزه تسهیلات ارزی و عدم تعریف پروژه معتبر می‌دانند.

ناگفته نماند که صندوق توسعه ملی بانک ارائه دهنده تسهیلات را به عنوان ضامن وام در نظر می‌گیرد و اگر وام گیرنده نتواند اقساط ارزی خود را به موقع پرداخت کند خود بانک مسئولیت آن را برعهده خواهد داشت. بر همین اساس نیز بود که در سال گذشته صندوق توسعه ملی بخشی از سهام بانک سینا در تملک کرد.

با توجه به این تجربه شاید غیرطبیعی نباشد که بانک مسکن هنوز اقدام عملی انجام نداده است. با این وجود این موضوع تنها یک سناریو است و خود این بانک باید در خصوص علت عدم اجرای قرارداد با صندوق توسعه ملی شفاف‌سازی کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بانک ها با تسهیلات مسکن چه می‌کنند؟
  • متقاضیان مسکن ملی بخوانند/ آخرین وضعیت وام نهضت ملی مسکن اعلام شد (+ جزییات)
  • امضای بیش از ۵۷ درصد از کل تعهدات پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن در بانک مسکن
  • متقاضیان مسکن ملی بخوانند؛ آخرین وضعیت وام نهضت ملی مسکن
  • چرا بانک‌ها از پرداخت تسهیلات مسکن طفره می‌روند؟/ فرار بانک ها از تله وام مسکن
  • اعلام آخرین وضعیت وام نهضت ملی مسکن
  • آخرین وضعیت وام نهضت ملی مسکن اعلام شد+ جزییات
  • آخرین وضعیت وام نهضت ملی مسکن اعلام شد + جزییات
  • پرداخت تسهیلات پروژه‌های خودمالکی مسکن متوقف نشده است
  • چرا بانک مسکن قرارداد با صندوق توسعه ملی را امضا نکرد؟